Ga naar de inhoud
Janne Verhelle

Zingen en samen musiceren is me met de paplepel ingegeven. Muziek is niet meer weg te denken binnen onze familie. Toen ik in het derde leerjaar zat startte ik aan mijn muzikaal avontuur binnen de kunstenacademie Kadens te Diksmuide. Doorheen de jaren volgde ik piano, cello, gitaar, musical zang, musical koor en Kadjazzkoor, waardoor ik over heel wat muzikale handvaten beschik.

In het middelbaar kreeg ik de kans om mee te zingen in het schooltoneel. Daar leerde ik enkele vrienden kennen en al snel ontstond de band ‘Avalon’, een Ierse folk-rockband.

In het dagelijkse leven ben ik kleuterjuf, een job waarin ik mij volledig kan ontplooien! Van daaruit voelde ik het verlangen om mijn grootste passie, namelijk samen zingen, door te geven aan de allerkleinsten.
In 2022 richtte ik samen met Fauve Vermeirsch en Christophe Deckers vzw Muziek aan de Stroom op. Hiermee willen we voor nog meer sociale en culturele cohesie zorgen door middel van muzikale initiatieven. De eerste verwezenlijking was de oprichting van kleuterkoor Dolle Deuntjes waarvan ik de dirigente ben. Sinds 2023 ben ik muzikaal begeleidster van kinderkoor Wijze Wijsjes.

Sinds twee jaar heb ik de cello opnieuw ontdekt. Niet alleen was ik opslag verliefd op het instrument, maar ook op de gepassioneerde luthier van ‘Vioolbouw Vik Vandamme’ te Roeselare.

Kenneth Pollet

Ik ben Kenneth, 30 jaar en papa van 2 kindjes. Na 12 jaren samen en 6 jaren getrouwd nog steeds gelukkig met Sien Maris.

Professioneel ben ik vrachtwagen technieker, maar mijn echte passie is muziek.

Mijn muziekcarrière begon met één jaar notenleer, waarna ik startte met synthesizer. Na 2 jaar werd ik aangetrokken door het instrument dat mijn oma speelde, de accordeon! Van men 11de tot men 18e volgde ik hiervoor privéles bij Marc Muys.

Zes jaar geleden hervatte ik mijn opleiding in de muziekschool en startte ik met klassieke gitaar. In die periode ben ik ook beginnen zingen in het Kadjazzkoor en ondertussen volg ik ook sopraansaxofoon.

Daarnaast ben ik sinds 2 jaar de vaste accordeonist van de Vlaamse folkgroep Zjamoel.

Sien Maris

Mijn muzikale weg startte al toen ik vijf was, met de aankoop van een tweedehandse piano. In de muziekacademie van Diksmuide volgde ik als kind zowel piano-, zang- en accordeon en de basisbeginselen van gitaar. Die ruime interesse bracht me later ook bij Dominique Vantomme (Axelle Red), bij wie ik jazzpiano volgde. De jazz zette alles weer in een nieuw perspectief.

Toch is het in het folkcircuit dat ik me meest thuis voel. De laatste 12 jaar nam ik deel aan verschillende muziekstages met op gehoor aangeleerde melodieën. De rijke geschiedenis van folk en het sociale gebeuren blijven me als muzikant boeien.

De laatste jaren waren op muzikaal vlak uitdagend en gevuld. Als muzikale duizendpoot startte ik nog met contrabas en begeleid daarmee een saxofoonkwintet. Ook op privévlak kwamen allerlei mooie zaken op onze weg. Kenneth en ik trouwden, kochten een huis en kregen twee schatten van zonen, Theo en Kasper, onze grote fans.

Herman Vervaeke

Tot voor kort was ik directeur van een basisschool, maar al sinds lang heb ik een grote interesse voor alles wat de technische kant van muziek betreft. In de aanloop van een 100-dagen viering was een technieker zo vriendelijk om mij het verschil uit te leggen tussen een mengtafel en een eindversterker. Aan interesse geen gebrek, aan kennis daarentegen… 


Het was het begin van een traject dat liep over fuiven-modeshows-evenementen-opnames-geluidsversterkingen-… waarbij al doende veel geleerd werd. Een opleiding tot ‘geluidstechnicus’ bij LGO in Sint-Niklaas gaf de weg aan die voortaan zou gevolgd worden. En die weg loopt langs theaters, culturele centra, festivalpodia of bruine kroegen. Een lezing, theatervoorstelling, een koor of een fijn muziekgroepje laten klinken zoals het hoort is elke keer een boeiende uitdaging. 


Als dat groepje dan ook nog eens geliefde muziek op een hoog niveau brengt, dan is het tweemaal prijs. Het is bijgevolg een plezier om het geluid van MAEVE te mogen verzorgen.